Založ si blog

Keď testovanie nedáva zmysel, alebo Matovičov test v praxi

Tak sme sa konečne dočkali dohody stými zlými pentákmi o vykonávaní testovania každého koho odchytia na ulici.Po presvedčivých argumentoch nášho najpovolanejšieho, som sa zamyslel.

Tak si to zhrňme. Som doma, stupne mi teplota zasoplím, tak idem k obvodnému lekárovi. Ten mi dá výmenný lístok na testovanie. idem pred najbližšiu nemocnicu spravia mi výter a idem domov. Na druhý deň mi zavolajú, ze mám koronavírus. A tu sa Matovičov príbeh končí. Žiadne lieky len doporučenie byť doma kým nebudem mať dýchacie ťažkosti, čo už je štádium, ktoré zvlášť starší ľudia neunesú.Načo je teda potrebné odhalenie choroby v začiatku keď sa hneď neaplikuje potrebná cielená liečba, podľa individuálnych dispozícií jednotlivca ako sú vek, choroby, genetika a pod. a to predovšetkým antibiotikami?

Záver, sedím doma, mám teplotu a sopľím. Tak sedím a ležím ďalej, beriem paralén a keď budem mať dýchacie ťažkosti dajú mi lieky. Ušetrím si návštevu u obvodného, návštevu odberného miesta a môj obvodný lekár mi nemusí volať každý deň. ušetrím tým štátu prostriedky na testovanie a urobím si očko u obvodného, že  ho neotravujem a výsledok je v konečnom dôsledku rovnaký.

Na Slovensku prebehol vojenský prevrat

05.11.2020

V návale informácií, nariadení, obmedzení a neodkladných výterov nosa, sme si ani neuvedomili, že na Slovensku prebehol vojenský prevrat. Našťastie zatiaľ len s dočasnou platnosťou, ale spojenou prebratím kompletnej moci v štáte. Čo sa vlastne stalo? Vláda poverila vykonaním celoplošného testovania armádu, bez súhlasu jej vrchného veliteľa, prezidentky Zuzany Čaputovej. [...]

Matovičov výnimočný stav

01.04.2020

Myslím si, že osobné filozofovanie, čo sa stane keď schvália výnimočný stav je úplné zbytočné. Že nie je potrebné ho vzhľadom na súčasný stav vyhlasovať, vie väčšina ľudí a aj to, že do budúcna nič nevyrieši. Čo je však dôležité je to, čo výnimočný stav je a aké nepríjemnosti môže každému občanovi priniesť. Preto si je dobré naštudovať, čo [...]

Matovič už dosť, začnite konať

30.03.2020

Po takzvanom náročnom týždni v ktorom sa vláda venovala zdravotníckym opatreniam, k ich kvalite sa radšej ani nevyjadrím, nám predstavili ekonomické opatrenia na záchranu hospodárstva. Neviem koľko sa budú venovať tejto téme, ale potom asi príde téma fungovania štátnych úradov v podmienkach núdzového stavu a potom nejaké iné. Tento postup je priam trestuhodný [...]

zima, sneh, Chorvátsko, dedina, potok, rieka

Slnko vystriedal sneh. Teploty v Chorvátsku klesli za 24 hodín o takmer 30 stupňov

16.04.2024 23:46

Severné Chorvátsko zaznamenalo veľký teplotný pokles a sneženie, pričom v pondelok tam dosahovali teploty 28 stupňov Celzia.

trump, súd

Do procesu s Trumpom v kauze platieb pornoherečke vybrali šesť porotcov

16.04.2024 23:08

Celkovo by mohol výber poroty trvať týždeň. Desiatky potenciálnych porotcov totiž vyjadrili pochybnosti ohľadom svojej schopnosti zachovať si v procese nestrannosť.

Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48, aktualizované: 22:47

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

logika11

mam rad presne pojmy

Štatistiky blogu

Počet článkov: 8
Celková čítanosť: 59080x
Priemerná čítanosť článkov: 7385x

Autor blogu

Kategórie