Založ si blog

Zákon ktorý naplnil Matovičove sny a ciele nášho veľkého brata

 

Nechcem sa hrať na babu Vangu, ale  po prijatí zákona o sledovaní ľudí dôjde asi k tomuto scenáru. Nový zákon má svoju logiku pre jeho tvorcov. Je podstatne širší ako by si to vyžadoval cieľ na ktorý je určený a zároveň údaje má spracovávať a vyhodnocovať Úrad verejného zdravotníctva, ktorý to nemôže zvládnuť, ani kapacitne , ani odborne. Nakoľko sa ale bude musieť zhostiť tejto úlohy, lebo mu to zákon ukladá, bude to musieť riešiť externými službami súkromnej firmy. Firmy, ktorá má dostatočnú kapacitu serverov a na to nadväzujúce softwéry, ako aj bohaté skúsenosti s touto činnosťou. Ako na zavolanie jedna taká firma na Slovensku pôsobí a dokonca podobne služby poskytuje u nášho veľkého brata a  určite nezištne pomôže v boji proti koronavírusu. V praxi to bude znamenať, že v jednej firme sa budú zhromažďovať milióny dát o občanoch Slovenska a len promile percenta získaných informácii sa posunie Úradu verejného zdravotníctva. Ostatné informácie budú čakať na vhodnú dobu pre ich zverejnenie alebo budú predmetom lukratívnych obchodov. Naplní sa Matovičov sen, nahrávam každého a na každého niečo mám.

Na Slovensku prebehol vojenský prevrat

05.11.2020

V návale informácií, nariadení, obmedzení a neodkladných výterov nosa, sme si ani neuvedomili, že na Slovensku prebehol vojenský prevrat. Našťastie zatiaľ len s dočasnou platnosťou, ale spojenou prebratím kompletnej moci v štáte. Čo sa vlastne stalo? Vláda poverila vykonaním celoplošného testovania armádu, bez súhlasu jej vrchného veliteľa, prezidentky Zuzany Čaputovej. [...]

Matovičov výnimočný stav

01.04.2020

Myslím si, že osobné filozofovanie, čo sa stane keď schvália výnimočný stav je úplné zbytočné. Že nie je potrebné ho vzhľadom na súčasný stav vyhlasovať, vie väčšina ľudí a aj to, že do budúcna nič nevyrieši. Čo je však dôležité je to, čo výnimočný stav je a aké nepríjemnosti môže každému občanovi priniesť. Preto si je dobré naštudovať, čo [...]

Matovič už dosť, začnite konať

30.03.2020

Po takzvanom náročnom týždni v ktorom sa vláda venovala zdravotníckym opatreniam, k ich kvalite sa radšej ani nevyjadrím, nám predstavili ekonomické opatrenia na záchranu hospodárstva. Neviem koľko sa budú venovať tejto téme, ale potom asi príde téma fungovania štátnych úradov v podmienkach núdzového stavu a potom nejaké iné. Tento postup je priam trestuhodný [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

logika11

mam rad presne pojmy

Štatistiky blogu

Počet článkov: 8
Celková čítanosť: 59098x
Priemerná čítanosť článkov: 7387x

Autor blogu

Kategórie